Sista kvällen i Frankrike och semestern är snart slut. Vi promenerar till restaurangen Table Kobus som verkar ha höjt sin ambitionsnivå rejält den sista tiden. De har tyvärr även frångått sin tidigare affärsidé med enhetspris på all odlarchampagne. Maten är dock riktigt bra!
Vi tar in en flaska Pol Roger 1999. Efter att ha provat ett 20-tal blanc de blancs-champagner under dagen känns den som ett muskelpaket. Doften är ung, kraftig och består av krita, citron, rostat bröd och söt äpplig chardonnayfrukt. I munnen är den fyllig och moussen är av högsta kvalitet. Pinotfrukten märks mer i smaken än i doften och bidrar till fylligheten, kraften och viskositeten. Syrorna är unga och pigga.
Vi har alltid gillat stilen hos Pol Roger och den osar klass även om den här årgången inte är det bästa de gjort. Förmodligen kommer den bli ännu bättre om ytterligare några år.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar