torsdag 13 augusti 2009

Keller Riesling von der Fels 2007

Weingut Keller i Flörsheim-Dalsheim har ett grundmurat kvalitetsrykte som en av Tysklands främsta vinproducenter. Kvällens vin är gjort på unga stockar från firmans Grosses Gewächs-klassade vingårdar. I praktiken kan man således betrakta det som ett andravin.

Keller Riesling von der Fels 2007 (239 kr) doftar busungt av jäst och bakpulver och så klart massor av mineral. Även en grön ton av slanggurka bidrar till det unga intrycket. Men det finns också en lovande gul kärna av ananas och mango som bådar väldigt gott inför framtiden. Med stigande temperatur kommer lite bivax och skvallrar ytterligare om vad som komma skall.

I munnen är spritsigheten tydlig och syran som en nyvässad blankpolerad kolstålskniv. Den gula tropiska frukten finns också men skulle gärna få ta mer plats. Och det kommer den förmodligen också att göra om några år.

Vinets påtagliga ungdom förvånar oss lite, det är ju ändå redan två år, men kanske är det ett gott tecken? Det gör dock att vi har svårt att idag bedöma potentialen. Slutsatsen för oss blir att vi får vänta och se. Vi kommer inte dra korken ur någon mer av Kellers viner från 2007 förrän tidigast om två år.

3 kommentarer:

Winepunker sa...

Upplysande. Jag har stått och kladdat lite på flera av Kellers '07-or i förrådet, bara att avvakta m.a.o.

Vinös sa...

Sluta genast kladda ;-)

Köpte du också RR och Kirchspiel?

Det är möjligt att RR, med sin lilla residualsötma, blir tillgänglig lite snabbare än von der Fels?

Winepunker sa...

Kirchspiel köptes, RR ej. Jag får hålla mig till '05 så länge.