tisdag 23 juni 2009

Midsommarviner

Vi tog inga noteringar på vinerna vi drack under midsommar men tänkte ändå kortfattat dela med oss våra åsikter:

De Saint Gall Brut Rosé NV är inte värd sitt pris på 269 kr. Jordgubbsfruktig och enkel roséchampagne som visserligen rinner ner lätt som fördrink men utan att göra något större intryck.

Fontanafredda Barolo 2004 försvarar sitt pris (235 kr) bättre men skänker inte heller någon jättestor upplevelse. En strömlinjeformad och sötfruktig barolo som överraskar med sin drickbarhet.

Jean-Marc Brocard Chablis Domaine Sainte Claire 2007 hade en frisk, mineralig och fräsch doft med ett litet inslag av vulkat gummi. Smaken är äppelsyrlig, ren och krispig och längden bra. Vi har tröttnat lite på Brocard men det här vinet är faktiskt riktigt bra.

Domaine Cauhapé Noblesse du Temps 2006 är ett Jurançon-vin som vi aldrig tidigare druckit och vi blev otroligt imponerade! Gjort på 100% petit manseng som skördats vendange tardive styli i månadsskiftet november/december. Man förlitar sig helt till passerillage och druvorna är inte angripna av botrytis. Det jäses på nya ekfat och lagras sedan 18 månader på dessa fat. Det bästa söta vin vi druckit på länge!

2 kommentarer:

E sa...

Trevligt! Håller med om Fontanafreddas lite för lättillgängliga stil. Är Cauhapé vinet från SB? Hittar några träffar men inte just detta.
Tack för tidigare Reims-tips! Resultaten ser ni på bloggen..
/Erik

Vinös sa...

Hej Erik!
Domaine Cauhapé har ett antal viner på bolaget men tyvärr inte Noblesse du Temps. Deras toppvin Folie de Janvier finns däremot för ynka 739 kr halvflaskan...

Kul att det blev bra i Reims!