fredag 10 juli 2009

Georg Breuer Berg Rottland 2007

Vi handlade rätt mycket Breuer 2007 på släppet i juni och ikväll är det dags att för första gången testa det vi köpt. Valet faller på Berg Rottland som numera kostar häftiga 339 kr.

Georg Breuer Berg Rottland 2007 doftar ungt och friskt med mer fruktighet än vi förväntat oss. Vi får massor med mineral, citrus, ljunghonung och en grön ton som påminner om gurka eller rentutav gräs.

I munnen är vinets ungdom ännu tydligare. Det finns fortfarande en förnimbar sprits och munkänslan är stram och uppfostrande. Det smakar syrligt av citrus, mineral och gul persika. Och med lite luft och högre temperatur börjar vi ana en framväxande kärna av söt tropisk frukt. Gott!

Vi har inga problem av att njuta det här vinet redan idag även om 3-4 år på rygg förmodligen skulle göra det väldigt gott. Men prislappen börjar bli en kvarnsten runt halsen, i segmentet vita viner för 3-400 kr finns det mycket gott att välja på. Och ska man skolka från jobbet för att köa på ett bolagssläpp vill man kanske få lite mer prisvärde än såhär.

PS Fler intryck här och här! DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar också breuer mycker. köpte på mig ganska mycket av årg 2004. Dom två senaste årg tycker jag faktiskt vinerna blibit markant sämre, tror dottern håller på att köra ner företaget i skiten. Med tanke på hur vinerna blivit sämre och den sjuka prisökningen så har jag helt slutat köpa dessa då det finns mycket godare för m indre peng

Vinös sa...

Vad köper du istället? Vi tar tacksamt emot bra tips!