Ikväll hade vi tänkt äta old school: torskrygg med pressad potatis, gröna ärtor och en beurre blanc. Men tack vare ett spontanköp i fiskdisken blir det även lite raw school till förrätt - japanska jätteostron. Borde funka rätt bra med riesling.
Trimbach Riesling 2006 har en utvecklad doft av aprikos, honung, grape, lime och färska champinjoner. Rieslingkaraktären är tydlig och man kan ana en begynnande petroleumton. Bra gjort i en svår årgång!
Smaken känns lite enklare än doften men är helt torr med bra syra och ett behaglig mineraldrivet avslut. Det här är en riktigt god och väldigt prisvärd riesling även i denna årgång.
Ostronen då? Helt ok även om storleken nästan blir besvärande. Man får tugga bra länge innan det känns dags att svälja och de är lite åt det träiga snarare än det smöriga hållet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar