söndag 22 mars 2009

Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon 1998

Efter en lång radda ypperliga nyhetssläpp under vintern var mittensläppet i mars ganska blekt. Vi plockade endast upp en ynka flaska - en Sydafrikansk cabernet - som vi tänkte kunde vara intressant att prova eftersom den var över 10 år gammal.

Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon 1998 har en högklassig och elegant doft av svarta vinbär med blad, blåbär, bigarråer och mosade björnbär. Faten bidrar med kryddor som muskot och spiskummin, rostat bröd och vanilj. Oj vad bra!

Smaken uppfyller vad näsan lovat. Trots vinets ålder är frukten bärsöt, balansen felfri och syrorna klart tillräckliga. Elegansen präglar vinet även i munnen och eftersmaken är lång, mogen och raffinerad.

Det här är en riktigt stor positiv överraskning och vi ångrar att vi inte köpte fler flaskor - lagersaldot är redan noll.

PS
Vi ser nu att WineSpectator delade ut 84 poäng till detta vin, det måste rubriceras som grovt tjänstefel. Vi tycker även att Wine Advocate hamnade för lågt med sina 90 pinnar.
DS

2 kommentarer:

Winepunker sa...

Boekenhoutskloof är helt enkelt skitbra! Deras Syrah/Shiraz är riktigt lyckad med fint uttryck, Cabben är riktigt seriös också. Tyvärr missade jag 1998an, klantigt!

Vinös sa...

Kul att du gillar den också. Jag tror att vi bara druckit deras Syrah tidigare men det var många år sedan. Det som var extra skoj nu var att se hur väl den klarar lagring!