fredag 30 januari 2009

Le Stanze del Poliziano 2002

Den mycket pålitliga producenten Poliziano i Montepulciano gör inga dåliga viner - inte ens under svåra år som 2002. Le Stanze är en av deras två super tuscan bordeaux blends (70% CS, 30% Merlot) och den produceras från en vingård på 15 hektar och får 16 månader på nya franska barriquer.

Le Stanze del Poliziano 2002 har en lite stallig och eldig doft med grön paprika, svartvinbärsblad och insmickrande likörsöt merlotfrukt. De försiktigt rostade faten är fortfarande mycket påtagliga och bidrar med en riktigt härlig doft av bittermandel, spiskummin och ceder.

Smaken är också modernt sötfruktig och greppet i munnen är faktiskt riktigt bra med höga syror och tillräckligt med tanniner. Totalt sett känner man av den svaga årgången mer i balansen och strukturen än vad man gör i frukten. Det här är ett gott och drickvänligt vin och definitivt en av de bästa 2002:orna vi druckit från Toscana.

Vi tror att det här vinet kommer att fortsätta att leverera hög kvalitet flera år framöver men frågan är om det blir så mycket bättre. Vi har en till -02:a kvar och den kommer vi dricka innan vi ens tittar åt -01:orna.

Inga kommentarer: