måndag 23 november 2009

Querciabella Chianti Classico 2006

Querciabella Chianti Classico 2006 (199 kr) är lite mörkare och köttigare i doften än your everyday chianti. Härliga bäraromer (björnbär, bigarråer, blåbär) fyller näsan tillsammans med blommor, fat och ett helt snår av sottobosco. Det finns också en tydlig örtighet som ligger rätt nära torkad oregano.

I munnen bjuds vi tät ung frukt med skickligt makad balans och en senig avslutning med markerad örtbeska. Det här faller nog inte alla på läppen men vi tycker det är riktigt bra.

Querciabellas chianti har definitivt struktur för flera års lagring, ett perfekt objekt att köpa en låda av och sedan njuta en flaska om året!


3 kommentarer:

Frankofilen sa...

Jag drack ett glas av det här vinet på Primewines vinbar, och håller helt och hållet med er om både beskrivning och poäng ;-)

Riktigt bra - renhet, elegans, härlig struktur. Föredrog det här vinet framför 2004 Roda I och 2006 Vincent Girardin Gevrey-Chambertin VV som fanns i glasen bredvid. Attans att man var för långsam ur startblocken - vinet verkar ha tagit slut på direkten.

Vinös sa...

Kul, det var ju inga dåliga kombattanter heller!

Tråkigt att det tagit slut så fort, de tog väl in ett rätt fett parti har jag för mig?

Mats L sa...

Det finns två flaskor i Varberg...
Alternativt finns det 2007:s årgång i BS, till ett något högre pris; 229 kr. Den årgången lär också vara bra. Har någon provat? Primewinebar kanske har den också, eftersom de är importör.