torsdag 26 november 2009

Keller Riesling von der Fels 2008

Av alla rapporter att dömma verkar 2008 generellt sett inte kunna matcha 2007 rent kvalitetsmässigt i Rheinhessen. Men Kellers ingångsrieseling är en så stor favorit hos oss att vi inte tvekar att handla även utanför toppårgångarna.

Keller Riesling von der Fels 2008 (239 kr) doftar lite mer utvecklat än vi förväntat oss med 2007:ans purunga näsa i hyfsat färskt minne. Man kan inte låta bli att bara sitta och njutningssniffa på den mineralstinna och druvtypiska doften. Vi älskar visserligen champagne men frågan är om inte tysk riesling är världens mest aptitretande vin?

I munnen är kärnan av gul sorbetaktig tropisk frukt på plats men kanske med lite mindre volym än vid bättre årgångar. Det spelar dock ingen roll. Syra och mineral sitter där de ska och avslutningen är ljuvligt lång, lite vaxig och stilren.

Vi faller helt pladask för det här vinet och undrar om vi inte var lite för snåla i poängsättningen förra året. Det finns 100 flarror kvar på passagen och vi kommer köpa några av dem för konsumtion under vintern i väntan på att 2007:orna ska mogna till sig.

1 kommentar:

Anders sa...

har precis köpt några flaskor som jag tänkte lägga ner i källaren, eller är det dumt? är det bättre att dricka det nu....