onsdag 11 november 2009

Château Reysson 2005

Det har varit lite bloggtorka här på Vinös ett tag men vi har druckit en massa goda och intressanta viner ändå. Som exempelvis den här bordeauxn. Efter en provflaska direkt efter oktobersläppet har vi druckit vinet 3 eller 4 gånger med lika positiva intryck varje gång.

Château Reysson 2005 (169 kr) doftar klassiskt och inbjudande av fat, svarta vinbär, merlotplommon, mint och lite tobak. Riktigt bra för prisklassen!

I munnen blir vi lite förvånade över den väldigt slanka profilen och den lite tunna mittfrukten. Varken det höga merlotinnehållet (50%), kallmaceration eller årgång har lyckats skänka överdriven power till frukten. För oss som gillar klassiskt och slankt är det inga större problem men det skulle inte skada med lite mer koncentration.

I Frankrike kan man i nästan vilken supermarché som helst hitta den här typen av bra bordeaux till det här priset. Men i Sverige är det betydligt mer tunnsått i segmentet och därför kommer Reysson bli vårt val många gånger den här vintern när bordeauxsuget slår till.

2 kommentarer:

Ruso sa...

2006:orna är redan ute i butik. Har du inte köpt på dig, så skynda på. Ett alternativ i beställningssortimentet är Ch Barateau 2005. Gick tyvärr från 129 till 149 nu i oktober.

Vinös sa...

Smart av importören: man kvalar in i ordinarie med 2005 och sedan fyller man på med den lite mer svårsålda 06:an...

Tack för tipset om Barateau, den har vi aldrig provat!